6 oktober, 2015 Navid Soltani

Läkare utan gränser kräver oberoende utredning efter sjukhusbombning

Patienter brändes ihjäl i sjuksängarna när amerikanska och afghanska styrkor genomförde ett flyganfall mot Läkare utan gränsers sjukhus i Kunduz i lördags. Hjälporganisationen betraktar händelsen som ett krigsbrott. Minst tolv personer ur personalen och tio patienter, varav tre barn, dödades på Läkare utan gränsers sjukhus i en bombattack, 37 personer skadades, 19 av dem arbetade på sjukhuset. Implicerade är de internationella koalitionsstyrkorna (USA), ”Ett grovt brott mot internationell humanitär rätt”. Detta är den enskild största attack där flest personal ifrån Läkare utan gränser dödats på en och samma gång.

Fredspristagare anklagar fredspristagare för krigsbrott – DN.SE

Patienter brändes ihjäl i sjuksängarna när amerikanska och afghanska styrkor genomförde ett flyganfall mot Läkare utan gränsers sjukhus i Kunduz i lördags. Hjälporganisationen betraktar händelsen som ett krigsbrott. Det är första gången som en mottagare av Nobels fredspris offentligt anklagar en annan för krigsbrott.

About the Author

Navid Soltani Medicine studerande på Karolinska Institutet.