20 november, 2015 Navid Soltani

98% av Brittiska läkare röstar för strejk

Ett nytt kontrakt mellan NHS och sina juniora läkare medför en minskning på ca 30% av tidigare lönenivåer, samtidigt som den övre gränsen för långa arbetstider försvinner. Detta har lett till stora protester bland sjukvårdspersonalen i England de senaste veckorna varefter 98% av läkarna idag för en strejk (varav 72% av läkarkåren deltog i röstningen). Samtidigt har rekordmånga skickat in ansökningar för att emigrera till Australien samt Nya Zeeland.

Junior doctors row: 98% vote in favour of strikes – BBC News

Junior doctors in England have overwhelmingly voted in favour of going on strike in their dispute with ministers over a new contract. Some 98% voted in favour of a full strike and 99% in favour of action just short of a full strike.

 

About the Author

Navid Soltani Medicine studerande på Karolinska Institutet.